Bekijk onze website:
Home
Terug naar dagexcursies:
Dagexcursies buitenland:
Pyreneeën
Madrid
Barcelona
Chalet, Ebro Delta, Spanje
Chalet, Brenne, Frankrijk
Budapest
Lissabon
B & B Portugal
Athene
Berlijn
Brussel
Polen
Zweden
Suriname
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 

Vogels kijken in en rond Athene,

In samenwerking met Greece Bird Tours bieden wij vogelexcursies en natuurexcursies aan in de omgeving van Athene.  Deze  excursies kunnen het gehele jaar geboekt worden.

Bent u voor een city-break, vakantie of op zakenreis  in Athene  dan raden wij u van harte aan de stad een dag te ontvluchten.
Naast de vele bezienswaardigheden in Athene is er in de directe omgeving van Athene schitterende natuur te bewonderen. Hymettus (Immitos) mountain vlakbij Athene, halve dag vogelexcursie
Rond Athene komen vele vogelsoorten voor die hier in Nederland niet voorkomen, o.a. Bastaardarend, Arendbuizerd, Rosse Waaierstaart, Blauwe Rotslijster, Zwartkopgors, Kleine Zwartkop en nog vele andere.
Blauwe RotslijsterRosse Waaierstaart
Als u een vogelexcursie boekt bij Greece Bird Tours via FlevoBirdwatching ontvangt u GRATIS meer dan 3 uur aan mp3 vogelgeluiden.  

Vogelexcursies:
Athene halve dag excursie Imittos (Hymettus) Mountain
Imittos (8123 hectare groot)ligt 6 km van Athene en is een langgerekte berg (20 km) Het hoogste punt is 1026 meter. De excursie begint in de omgeving van Kesariane. We wandelen door dennen- en cypressenbossen, olijfboomgaarden en bergachtig mediterraan gebied. Op weg naar de top wordt het terrein rotsachtiger en de hellingen worden steiler. Er groeien kruiden als tijm en oregano. Tijdens de excursie heeft u een mooi uitzicht op Athene. Soorten o.a.: Rouwmees, Blauwe Rotslijster, Rotsklever, Ruppel's Grasmus, Bruinkeelortolaan, Slangenarend, Vale gierzwaluw, Alpengierzwaluw, Roodstuitzwaluw, Blonde Tapuit, Hop, Blauwe Rotslijster, Aziatische Steenpatrijs, Orpheusgrasmus (oostelijke ondersoort), Baardgrasmus, Grijze Gors. Excursies starten vanaf het Pallini of Katehaki Metro Station. Halen en brengen vanaf uw hotel kan ook geregeld worden. Het tarief is afhankelijk van de ligging van uw hotel.
Prijzen per persoon Imittos Excursie: 1 persoon: € 90, 2 personen: € 140

Meer informatie of boeken..
Athene halve dag excursie Schinias Nationale Park
Het Schinias Nationale park is 5000 hectares groot. Het ligt vlakbij Marathon en ingeklemd tussen de bergen Karoubalo, Pounta en Draconera. In het moerasgebied stroomt in de winter zout water, terwijl in de lente veel zoet water uit bronnen het gebied in loopt. Dit zorgt voor een uniek habitat waar het zoutgehalte aan verandering onderhevig is. Het gebied bestaat uit moeras, vijvers, rietvelden, kliffen, dennenbossen en een kustlijn. Er zijn 6 schuilhutten/ uitkijkpunten en vele wandelpaden.  Het gebied is erg belangrijk voor trekvogels. Meer dan 200 soorten vogels zijn hier de afgelopen jaren gezien. Daarnaast zijn er ook vele zeldzame planten en bloemen te vinden.  Soorten o.a.: Ralreiger, Purperreiger, Kwak, woudaap, Zwarte Ibis, Witoogeend, Arendbuizerd, Bastaardarend, Dwergooruil, Steltkluut, Hop, Blonde Tapuit, Graszanger, Cetti's zanger, Vale Gierzwaluw, Alpengierzwaluw, Buidelmees, Ruppel's Grasmus,  Bruinkeelortolaan, Zwartkopgors, Kleine Zwartkop. Zoogdieren o.a.: Vos, Steenmarter en Das.  Excursies starten vanaf het Pallini of Katehaki Metro Station. Halen en brengen vanaf uw hotel kan ook geregeld worden. Het tarief is afhankelijk van de ligging van uw hotel.
Prijzen per persoon Schinias excursie: 1 persoon: € 100, 2 personen: € 80

Meer informatie of boeken..
Athene hele dag excursie Athene Panorama
Dit is een combinatie van de twee halve dag tours: Imittos Mountain en het Schinias Nationale Park. Daarnaast worden er onderweg nog enkele kleine maar interessante vogelgebieden bezocht, zoals Spata omgeving, Loutsa Lagoon, Vravrona reservaat en Pendeli Mountain. Het aantal soorten welke gedurende de dag zo dicht bij Athene kunnen worden gespot zal u verbazen.  Soorten o.a.:  Rosse Waaierstaart, Flamingo, Ralreiger, Purperreiger, Kwak, woudaap, Zwarte Ibis, Witoogeend, Arendbuizerd, Bastaardarend, Dwergooruil, Steltkluut, Hop, Blonde Tapuit, Graszanger, Cetti's zanger, Buidelmees, Ruppel's Grasmus, Zwartkopgors, Kleine Zwartkop, Rouwmees, Rotsklever, Bruinkeelortolaan, Slangenarend, Vale gierzwaluw, Alpengierzwaluw, Roodstuitzwaluw, Blauwe Rotslijster, Aziatische Steenpatrijs, Orpheusgrasmus (oostelijke ondersoort), Baardgrasmus, Grijze Gors. Zoogdieren o.a.: Vos, Steenmarter en Das. 
Excursies starten vanaf het Pallini of Katehaki Metro Station. Halen en brengen vanaf uw hotel kan ook geregeld worden. Het tarief is afhankelijk van de ligging van uw hotel.
Prijzen per persoon dagexcursie: 1 persoon: € 150, 2 personen: €
110. De prijzen zijn bij de dagexcursie inclusief lunch en drinken gedurende de gehele excursie.
Meer informatie of boeken..
 
Uw gids:
Uw gids zal bij de meeste excursies Spyros Skareas zijn. Naast eigenaar van 'Greece Bird Tours' is hij beheerder van het Schinias Nationale Park namens de Griekse vogelbescherming. Spyros is een zeer ervaren natuur- en vogelgids voor zijn eigen bedrijf als voor andere eco-georienteerde reisorganisaties. Daarnaast is Spyros professioneel imker-adviseur en zelf amateur imker en heeft een grote kennis van planten.
Excursies worden in het engels gegeven, maar Spyros spreek ook Frans, Grieks en Spaans.
Informatie over de ontmoetingsplek:
Normaal gesproken wordt afgesproken bij het Pallini of Katehaki Metro Station. Ophalen vanaf en brengen naar uw hotel is tegen een meerprijs  (afhankelijk van de ligging van uw hotel) mogelijk.
Pallini Metrostation in Athene Het Pallini Metrostation op Google maps.

Katehaki Metrostation Athene Het Katehaki Metrostation op Google maps.

Overnachten in Athene:

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van hotels in Athene

 

 

 

Click here for the english version Nederlandse versie