Bekijk onze website:
Home
Terug naar dagexcursies:
Dagexcursies buitenland:
Pyreneeën
Madrid
Barcelona
Chalet, Ebro Delta, Spanje
Chalet, Brenne, Frankrijk
Budapest
Lissabon
B & B Portugal
Athene
Berlijn
Brussel
Polen
Zweden
Suriname
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 

Vogels kijken in Portugal, Bed and Breakfast, Nederlandse eigenaren:

 In de oostelijke Algarve is Portugal nog ècht Portugal. Het is een paradijs voor mensen die van de natuur houden en met name voor vogelaars. Al op ons terrein kan je genieten van allerlei vogelsoorten. Het is een feest om de Steenuil, de Roodborsttapuit, de Hop, de Blauwe Ekster en de Roodstuit Zwaluwen in hun natuurlijke omgeving te kunnen horen en zien. En dat is maar een kleine greep uit het lokale ‘vogelassortiment’.

B&B Cas al Cubo wordt gerund door Nederlandse vogel-enthousiasten en biedt mede-vogelaars een assortiment aan vogelgidsen, twee statieven en een telescoop kijker van het merk KOWA (te huur) als extra service.

Er zijn in totaal 6 kamers.  De prijzen  liggen tussen de € 65 en € 150

Voor vogelliefhebbers zijn de Algarve (en Zuidelijke Alentejo) een paradijs. Binnen een relatief klein gebied (ongeveer 5000 km2) is het door het jaar heen mogelijk meer dan 300 verschillende vogelsoorten te ‘spotten’.
Door de korte afstanden is het mogelijk meerdere totaal verschillende habitats per dag te bezoeken, van de bergen tot aan het beroemde waddengebied Ria Formosa of van de steile rotskusten van de Cabo de São Vicente tot de riviermonding van Alvor.

De verscheidenheid aan soorten is groot. Van Bijeneters, Lepelaars, Stelt- en Strandlopers, Ooievaars en soms een verdwaalde Strandleeuwerik aan de kust tot Grielen, Trappen en Blauwe Eksters in de uitgestrekte velden en bossen van de zuidelijke Alentejo. Of het nu gaat om plevieren, waadvogels, eenden, roofvogels, zangvogels of hoppen; in de Algarve kom je ogen tekort!

Er zijn verschillende “echte” vogel gebieden. In het oosten de bergen van de Serra do Caldeirão, lagunes aan de kust van Loulé, het waddengebied en tevens oudste nationaal park van Portugal, de Ria Formosa, de moerassen bij Castro Marim en noordelijker langs de grensrivier met Spanje het stuwmeer van Odeleite en Alcoutim aan de rivier Guadiana. Twee maal per jaar, tijdens de voorjaarstrek en tijdens de herfsttrek zijn de habitats het meest dichtbevolkt en groeit de kans op een bijzondere ontdekking.

Ook buiten die periodes is het geweldig vogels kijken in de Algarve. Bij Cas al Cubo hebben we, naast een enorm enthousiasme voor vogels, verschillende vogelgidsen (Peterson, Lars Jonsson en ANWB) en twee statieven ter beschikking. Bovendien is één telescoopkijker (Kowa) aanwezig, een goede verrekijker (Kite) en verschillende goede kaarten. Cas al Cubo is het begin van een ‘lichte’ vogelvakantie!

Bereikbaarheid: Transavia, Ryanair en Brussel Airlines  vliegen voor gunstige tarieven naar Faro.

Interesse ? Klik hier om informatie aan te vragen.


 

Click here for the english version Nederlandse versie