Bekijk onze website:
Home
Onze vogelexcursies:
Oostvaardersplassen
Duinen
Texel
Zeeland
Groene Jonker
Polders bij Eemnes
Ameland
Lauwersmeer
Friesland
Ooijpolder
Tiengemeten
Noord-Brabant
Zwin, Zeeuws Vlaanderen
Excursies voor groepen
Agenda wandel excursies
Nachtzwaluw excursie
Vogelexcursie kado
Vogelexcursie delen
Andere mogelijkheden
Workshop vogelfotografie
Vogel foto excursie Polen
Vogelreis Falsterbo
Vogelreis Portugal
Zwerftocht Spanje&Frankrijk
Vogelreis GeorgiŽ voorjaar
Vogelreis GeorgiŽ najaar
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
 
 


Bestel hier  voordelig vogelgidsen en vogelboeken


Voor deze excursie kunt u aangeven welke soorten of gebieden u graag zou willen zien. In samenspraak met u maakt de excursieleider dan een voorstel voor een route door Friesland, waar u deze soorten dan hopelijk zult zien. Dit zal uiteraard sterk afhankelijk zijn van de tijd van het jaar. Zo is de roerdomp in de winter makkelijker op te sporen dan in de zomer maar geldt voor de Blauwborst weer het tegenovergestelde. U spreekt met de gids af waarvandaan u vertrekt.

Friesland kent een enorme rijkdom aan natuur. Met name de variatie ervan maakt het voor vogels en vogelaars een zeer interessante provincie. De wadden kust met de duizenden steltlopers die er broeden en doortrekken (Rosse Grutto, Kanoet, Kleine Strandloper, Zwarte Ruiter etc). Het FochteloŽrveen met het eerste kraanvogelbroedpaar van Nederland sinds jaren en steevast Klapekster in de winter.

Het brandermeer met de vele moerasvogels waarvan de zwarte stern, roerdomp en de Purperreiger de meest aansprekenden zijn. De IJselmeerkust met de vele eenden- en ganzensoorten die met name in de winter goed vertegenwoordigd zijn.

En her en der in de provincie vind je nog een bolwerk met weidevogels. Hier kunt u nog genieten van zingende Veldleeuweriken, Graspiepers die als parachutisten uit de lucht vallen en Gruttoís die het ook hier steeds moeilijker krijgen. Kortom de moeite waard om eens een dag onder begeleiding van onze ervaren gids een aantal van deze schitterende plekken te bezoeken.

Praktische informatie
Duur:  Een dagexcursie zal tussen de 7 en 8 uur duren,  afhankelijk van het seizoen , weer en waarnemingen.

Vertrek en aankomst tijd: Een dagexcursie start gewoonlijk om 8:00 of 9:00 De tijden kunnen afwijken door persoonlijke wensen, seizoen, weer en waarnemingen. Gezien de te rijden afstanden is een halve dag excursie niet mogelijk.

Ontmoetingspunt:  In overleg met de gids.
Vanaf het ontmoetingspunt rijdt de gids mee in uw auto.

Prijzen:

Hele dag:
1-4 personen: Ä 220
5 personen of meer: vraag naar onze tarieven

Prive excursie: Al onze vogelexcursies zijn prive excursies. Dat betekent dat het programma naar uw wensen kan worden aangepast en de tijd nemen om u zoveel mogelijk interessante vogels te laten zien gedurende de excursie. Het komt soms voor dat meerdere partijen op hetzelfde tijdstip een excursie boeken. Zover mogelijk proberen wij deze excursies dan te combineren. Is dit het geval dan krijgt u een korting van 25% op de excursieprijs.

Lunch:  Bij deze excursie bieden wij geen lunch aan.
U kunt uiteraard  zelf een lunchpakketje meenemen.

Alle foto's op deze pagina zijn van Ruurd Jelle van der Leij

Click here for the english version Nederlandse versie