vogelvoer, wintervoer, pinda's, voer voor buitenvogels, vogelzaad

Bekijk onze website:

Webshop FlevoBirdwatching

 

Home
Onze excursies
Nestkast Huiszwaluw
Het wordt voor Huiszwaluwen steeds moeilijker om klei en leem te vinden voor hun nesten. U kunt de Huiszwaluw helpen door een kunstnest op te hangen. Huiszwaluw kunstnesten kunt u ophangen onder dakgoten en oversteken, bv van balkons van huizen en andere gebouwen.

Het is een koloniebroeder. Dus hang het liefst meerdere kunstnesten bij elkaar. De kunstnesten kunnen opgehangen worden vanaf 2 meter hoogte. Ze broeden ook tegen wat hogere gebouwen. Een hoogte van 10 a 12 meter is geen probleem.


Hoe krijg je Huiszwaluwen zover dat ze gaan nestelen in kunstnesten ?
De Huiszwaluw is een heel voorzichtige vogel met een flinke dosis wantrouwen tegen nieuwe dingen in zijn omgeving. Om te zorgen dat Huiszwaluwen de kunstnesten gaan gebruiken moet u ze een beetje helpen. Jonge Huiszwaluwen laten zich het best verleiden tot een nieuwe nestgelegenheid. Vanaf eind april kunt u Huiszwaluw geluiden afspelen nabij de kunstnesten. 
Er is bewezen dat jonge Huiszwaluwen het jaar daarna dan vaak op die plekken gaan broeden. Huiszwaluwen vinden het erg prettig als er een modderpoeltje in de directe nabijheid van de kunstnesten is. Hiermee kan de Huiszwaluw de oefenkom of het kunstnest afwerken. 

kunstnesten in gebruik door huiszwaluwen


Kunstnest huiszwaluw enkel ingang rechts


Kunstnest huiszwaluw dubbel


Mestplank huiszwaluw


Oefenkom huiszwaluw


Kunstnest huiszwaluw uitneembaar dubbel


Kunstnest huiszwaluw uitneembaar enkel


Kunstnest huiszwaluw ingang links


Huiszwaluw kunstnest woodstone dubbel


Kunstnest huiszwaluw woodstone ingang rechts


Kunstnest huiszwaluw woodstone ingang links


Houtgesneden huiszwaluw


huiszwaluw vliegend