vogelvoer, wintervoer, pinda's, voer voor buitenvogels, vogelzaad

Bekijk onze website:

Webshop FlevoBirdwatching

 

Home
Onze excursies
Nestkast Spreeuw
Al behoort de Spreeuw tot de meest algemene soorten, de soort neemt wel jaarlijks met ca. 4% af. Dit komt mede door gebrek aan goede nestgelegenheden. De Spreeuw is buitengewoon nuttig bij het bestrijden van ongedierte in sportvelden en grasvelden. Spreeuwen zijn gek op Engerlingen en emelten, dit zijn de larven van de meikever en de langpootmug. Deze kunnen schade aanbrengen aan de sportvelden. De Emelten eten het groen op en de Engerlingen eten de wortels op. Gevolg: kale plekken in de grasmat.
Het loont om nestkasten voor Spreeuwen op te hangen, omdat Spreeuwen eerder broeden dan Roeken en Kraaien. Deze laatste maken het grasveld juist kapot bij het omploegen met hun grotere snavel. Als de Spreeuwen in de buurt kunnen broeden zijn zij de kraaiachtigen voor.

Richtlijnen bij het ophangen van nestkasten voor Spreeuwen:
Hang de nestkast bij voorkeur minimaal 2 - 3 meter hoog op. Spreeuwen zijn koloniebroeders, de nestkasten kunnen dus bij elkaar in de buurt worden opgehangen. Niet in de volle zon, dus liever niet op het zuiden.
Beschut tegen de wind. De invliegopening kan het beste op het noordoosten zijn gericht, want de wind komt in Nederland vaak uit het zuidwesten.
De nestkasten kunnen al in het najaar worden opgehangen. De Spreeuwen kunnen dan al wennen aan de nestkast als slaapplaats.

 


nestkast spreeuw woodstone


nestkast spreeuw goteborg


nestkast spreeuw met balkon


nestkast spreeuw groen

Overige producten Spreeuw

wenskaart spreeuw


boek de spreeuw


houten vogel spreeuw

 
   
online nestkasten, vogelkasten en voederhuisjes voor de vogels in uw tuin bestellen. Bestel hier voordelig vogelvoer voor de vogels in uw tuin.
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelgidsen voor Nederland en Europa.
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelboeken over de vogels in uw tuin. Tevens veel boeken over hoe u een vogelrijke tuin kunt maken. Klik hier voor vogelgidsen buiten Europa
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelboeken over uilen en roofvogels. Een aanrader is de veldgids Roofvogels van B. Gensbol. Hier vindt u een uitgebreid assortiment natuurgidsen. Het gaat om algemene natuurgidsen. Maar ook gidsen over bomen, bloemen, planten, vlinders, vissen, zoogdieren, insekten, paddestoelen, stenen, mineralen, Er staan echte meesterwerken tussen. Bijvoorbeeld 'de dagvlinders van Nederland' Een heerlijk boek voor natuurliefhebbers.
De laatste jaren verschijnen er steeds meer leesboeken die vogels kijken als onderwerp hebben. 'Mijn Vogels' van Albert Beintema is hier een goed voorbeeld van. Een ander leuk boek is 'Mijn Vogeljaar' van Mark Obmasciks. Hierin wordt een wedstrijd beschreven tussen enkele fanatieke vogelaars die in 1 jaar tijd zoveel mogelijk vogelsoorten proberen te zien.   Hier vindt u een uitgebreid assortiment verrekijkers van verschillende merken
Uitwaaien, energie opdoen en genieten van rust en ruimte. Langs uitgestippelde routes of zelf u eigen pad kiezen. Deze serie kaarten wijst u de weg over de mooiste wandel-, fiets- en ruiterpaden in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Hier vindt u een uitgebreid assortiment leuke en leerzame vogelboeken en vogelgidsen voor kinderen. De bekendste is de Vogelondekgids van Nico de Haan.
Vogelgids voor Ipad, Ipod of Iphone. De absolute topper in onze ogen is de DVD 'Travelling Birds' van de fransman Jacques Perrin. Probeer deze film op een groot scherm te bekijken dan is het nog mooier. 'The march of the Penguins' mag er ook wezen. Een zeer boeiende film over keizerpinguins.
Leer de vogels herkennen met Mini Loco
Kleding, shirts, babykleding, kinder shirts voor vogelliefhebbers Andere links naar vogelvoederhuisjes:
Voederhuisjes kopen
Handgemaakte vogelvoederhuisjes
Vogelvoederhuisjes op vogelnestkastjes
Vogelvoederhuisjes bij vogelpension.nl
Tuinplus vogelhuisjes