Bekijk onze website:
Home
Onze excursies
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
Wie zijn wij ?

FlevoBirdwatching is een initiatief van Rik en Taco en bestaat sinds 2007.  In 2016 hebben zij beide door tijdgebrek een stapje terug gedaan en voeren nog maar enkele excursie per jaar uit.

Daarnaast is het een samenwerkingsverband met Robert (Finca Rica) en een netwerk van Free-lance vogelgidsen. Finca Rica voert onder eigen naam de meeste excursies uit, het eerste contact loopt echter via FlevoBirdwatching.

Het team free-lance vogelgidsen van FlevoBirdwatching bestaat verder uit  Pim, Lieuwe, Ruurd en Klaas. FlevoBirdwatching legt het eerste contact met deze gidsen. U maak per email een afspraak met 1 van deze gidsen.

 
 

Robert is opgeleid tot biologieleraar. Getrouwd, twee jongens. Woonachtig in Zwaanshoek, maar heeft in Kenia en Ethiopië gewoond. In 2008/9 teruggereden van Nairobi naar Nederland via Noord Afrika en het Midden Oosten. Ongeveer 35 jaar ervaring met vogels, vooral in West Europa en Oost Afrika.  Hoog op de wenslijst: Buidelmees in Europa en Schoenbekooievaar in Afrika.


Lieuwe is een zeer ervaren vogelgids. Hij is vooral een expert van de noordelijke provincies van Nederland. Hij kent het Lauwersmeer op zijn duimpje en is een goede gastheer die veel weet over het gebied en de vogels die er leven.

 

 


Ruurd leidt excursies op Ameland, Friesland en bij het Lauwersmeer. Hij is van jongs af aan geïnteresseerd in de natuur en vogels in het bijzonder. Na jaren van monitoring en bescherming van grutto tot kerkuil en boomvalk tot kwartelkoning is hij aan zijn studie kust en zee management begonnen.  Hij is afgestudeerd met een onderzoek naar de verspreiding van wadvogels tijdens laag water.  Vandaag de dag fotografeert hij bijna fulltime om zo een informatief fotoboek samen te kunnen stellen over zuidoost Friesland. Als excursieleider past hij zich helemaal aan, aan de wensen van de vogelaar(s) en hij probeert hij u door middel van zijn ecologische kennis niet alleen een mooie soortenlijst te bezorgen maar ook een informatieve dag op het gebied van de natuur in zijn algemeenheid.
 


Els Els woont in Zoetermeer het groene hart van Zuid-Holland en is al heel haar leven bezig met het spotten en tellen van vogels. Het buiten zijn en de vogels te vinden is haar passie. Het meelaten genieten en ontzorgen voor andere mensen geeft veel voldoening. Met haar mee gaan op vogelexcursie geeft altijd en actieve ontspannende natuurbeleving. Waarbij tijd nemen om de vogel te bekijken belangrijker is dan zoveel mogelijk vogelsoorten scoren. Els verzorgt vogelexcursies in en rond Den Haag, Rotterdam en de dagexcursie naar het eiland Tiengemeten.


Tom is een ervaren vogelaar. Hij heeft een doctorstitel in de insectenkunde en heeft een brede kennis van de Nederlandse natuur. Voor de meeste bloemen, planten, amfibieën, reptielen en vlinders kunt u ook bij hem terecht. Hij kent de vogelgebieden rondom Amersfoort, leuke plekken op de Veluwe, Flevoland en Schiermonnikoog, Zwitserland en Californië

 

 


Jan Mijn naam is Jan en ik woon in België, net over de grens met Zeeuwsch Vlaanderen, in de buurt van Sluis. Ik ben zelfstandig gediplomeerd natuurgids, natuur- en reisfotograaf en doe vrij veel gidswerk in het natuurreservaat “Het Zwin”. Ik ben in deze streek opgegroeid en als klein jongetje was ik altijd al buiten te vinden, kijkend naar de vogels. Het gebied rond de Belgische en Zeeuwse kust en de polders daar rond herbergen veel mooie vogelgebieden en kennen voor mij geen geheimen. Ook kan je mij vanaf het voorjaar regelmatig vinden op de Veluwe, aan de westkust van Schotland of op de buiten Hebriden. Op stap met mij is meer dan alleen vogels kijken, je kan onder andere ook tips krijgen over natuur- en wildlife fotografie.

  
Klaas woont sinds enkele jaren op Texel. Als geen ander kent hij het vogelleven op Texel.  Wanneer u een halve dag vogels kijken op Texel boekt, zal Klaas hoogstwaarschijnlijk uw excursie verzorgen.

 

 

 

pim vogelgids flevobirdwatchingPim voert jaarlijks enkele excursies uit. Meestal zijn dat Oostvaardersplassen excursies. Hij woont naast dit natuurgebied en kent het op zijn duimpje.

 

 

 

 

Belangrijk:
Deelname aan onze excursies geschiedt altijd op eigen risico van de deelnemer. Door FlevoBirdwatching wordt geen aansprakelijkheid aanvaard voor schade ten gevolge van dood, letsel, ongevallen, kwetsing, verlies of diefstal, veroorzaakt aan de deelnemer of diens eigendommen, tijdens of ten gevolge van een excursie.

Wij zijn altijd op zoek naar een free-lance vogelgidsen om het excursie-aanbod en netwerk van vogelgidsen uit te breiden. Dus verzorg je reeds vogelexcursies dan kunnen op deze website je excursies worden opgenomen. Klik hier voor meer informatie.

 

Click here for the english version Nederlandse versie