Bekijk onze website:
Home
Onze vogelexcursies:
Oostvaardersplassen
Duinen
Texel
Zeeland
Groene Jonker
Polders bij Eemnes
Ameland
Lauwersmeer
Friesland
Ooijpolder
Tiengemeten
Noord-Brabant
Zwin, Zeeuws Vlaanderen
Excursies voor groepen
Agenda wandel excursies
Nachtzwaluw excursie
Vogelexcursie kado
Vogelexcursie delen
Andere mogelijkheden
Workshop vogelfotografie
Vogel foto excursie Polen
Vogelreis Falsterbo
Vogelreis Portugal
Zwerftocht Spanje&Frankrijk
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
 
 


Bestel hier  voordelig vogelgidsen en vogelboeken


Vogelexcursies Ooijpolder

In samenwerking met biologe Iris kunt u hier een vogelexcursie in en nabij de Ooijpolder reserveren.
De Ooijpolder ligt aan de waal, vlakbij Nijmegen. De Ooijpolder een belangrijk natuurgebied van de Gelderse poort.


Er komen hier bijzondere broedvogels voor zoals Zwarte Stern, Roodborsttapuit, IJsvogel, Patrijs, Groene specht, Braamsluiper, Blauwborst, Ooievaar De Ooijpolder is een paradijs voor vogelliefhebbers. In de loop der jaren zijn hier 260 verschillende soorten waargenomen.
Er komen daarnaast ongeveer 500 wilde plantensoorten voor.Oude Waal, Ooijpolder

Ook kan je tijdens een excursie Wilde runderen en Konikpaarden, bevers en heel veel ganzen tegenkomen in dit ruige gebied.

U kunt kiezen uit:
prive halve dag excursie van 4 uur of dagexcursie van 8 uur


Kom vogels kijken, fietsen en wandelen in de Ooijpolder bij Nijmegen o.l.v. een enthousiaste veldbioloog. Veldbioloog en vogelkenner Iris Berends laat u de mooiste en vogelrijkste plekken zien. Ze woont zelf in de Ooijpolder, geeft vogelcursussen en doet mee aan vogeltellingen. Maar ook wordt er aandacht besteed aan het landschap, de vegetatie en andere dieren. Een mooie gelegenheid om dit gebied te ontdekken. Tureluur Ooijpolder

                            

Prive excursie halve dag Ooijpolder:
Een halve of volledige dag vogels kijken met ervaren veld biologe in één van Nederlands mooiste natuurgebieden, De Ooijpolder.

De route en tijd van vertrek hangen af van recente waarnemingen,  het weer en het seizoen. De excursie vindt in de Ooijpolder plaats. We zullen verschillende plekken bezoeken, waaronder één vogelhut en diverse uitkijkpunten en wandelen door dit schitterende natuurgebied. 

Fietsexcursie
De Ooijpolder leent zich uitstekend om per fiets te verkennen. De beste vogelplekken zijn zo prima bereikbaar en u hoort en ziet meer. U kunt zelf uw fiets meenemen of op het station Nijmegen een fiets huren. Vanaf daar fietst u in 10 minuten naar de Ooijpolder of de gids kan voor een fiets zorgen.

Uw gids veld biologe Iris Berends

Praktische informatie
Duur:  Een dagexcursie zal tussen de 7 en 8 uur duren, een halve dag excursie duurt ongeveer 4 uur, afhankelijk van het seizoen , weer en waarnemingen.

Vertrek en aankomst tijd: Voor een dagexcursie gewoonlijk van 8:00 tot ca. 16:00. Een halve dag excursie begint om 8:00 en duurt tot ca. 12:00. Het is ook mogelijk een middagexcursie te boeken. De vertrektijd is dan 12:00,  de middagexcursie duurt dan tot ongeveer 16:00.  De tijden kunnen afwijken door persoonlijke wensen, seizoen, weer en waarnemingen.

Ontmoetingspunt: Wanneer u met eigen auto reist spreken wij af op een voor u makkelijk te bereiken punt.  Als u met het openbaar vervoer komt haalt de gids u op bij het station Nijmegen en brengt de gids u uiteraard ook weer terug naar dit station.

Vanaf het ontmoetingspunt rijdt u mee met in de auto van de gids gedurende de hele excursie, tenzij u zelf wil rijden in u eigen auto.

Prijzen

Halve dag:
1-4 personen: € 135
5 personen of meer: vraag naar onze tarieven

Hele dag:
1-4 personen: € 220
5 personen of meer: vraag naar onze tarieven
 


Prijzen voor de fietsexcursies zijn hetzelfde als de hierboven genoemde prijzen.


Prive excursie: Al onze vogelexcursies zijn prive excursies. Dat betekent dat het programma naar uw wensen kan worden aangepast en wij de tijd nemen om u zoveel mogelijk interessante vogels te laten zien gedurende de excursie. Het komt soms voor dat meerdere partijen op hetzelfde tijdstip een excursie boeken. Zover mogelijk proberen wij deze excursies dan te combineren. Is dit het geval dan krijgt u een korting op de excursieprijs.

Lunch: Er zijn verschillende gelegenheden in de Ooijpolder om te lunchen en anders kunt u altijd zelf een lunchpakket meenemen.

Inclusief: koffie, thee, drankjes,  gebruik van een high end spottingscope, eventueel gebruik van extra verrekijkers, vervoer tijdens de excursie, vervoer van en naar het ontmoetingspunt.

Boek deze excursie !

IJspolder Ooijpolder

Ga mee vogels kijken met Iris!


 

Click here for the english version Nederlandse versie