Bekijk onze website:
Home
Onze vogelexcursies:
Oostvaardersplassen
Duinen
Texel
Zeeland
Groene Jonker
Polders bij Eemnes
Ameland
Lauwersmeer
Friesland
Ooijpolder
Tiengemeten
Noord-Brabant
Noord-Brabant
Excursies voor groepen
Agenda wandel excursies
Nachtzwaluw excursie
Vogelexcursie kado
Vogelexcursie delen
Andere mogelijkheden
Workshop vogelfotografie
Vogel foto excursie Polen
Vogelreis Falsterbo
Vogelreis Portugal
Zwerftocht Spanje&Frankrijk
Vogelreis Georgië voorjaar
Vogelreis Georgië najaar
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
 
 


Bestel hier  voordelig vogelgidsen en vogelboeken

vogelexcursies in de polders van Eemnes, op zoek naar weidevogels
Wij bieden u een halve vogels kijken in en rond de polders van Eemnes.

Een schitterend habitat voor weidevogels als Tureluur, Grutto en sinds kort weer de Kemphaan. Vanaf half maart tot half juni broeden de weidevogels. In de winter zijn er grote groepen ganzen en zwanen in de polders te vinden; een spectaculair gezicht. Ook de Slechtvalk wordt jaarlijks gespot.

Door een samenwerkingsverband tussen Natuurmonumenten en een 30 tal boeren is het aantal vogels sinds 1970 verdrievoudigd. De polders bij Eemnes behoren tot één van de twintig Nationale Landschappen.


De excursie is het hele jaar door te boeken.  Het voorjaar en de winter zijn voor dit gebied echter de meest interessante perioden om hier op pad te gaan.


Tijdens de halve dag excursie kunt u kiezen tussen een wandeling of een excursie met de auto. Met de auto zullen wij dan diverse stops in de polder maken en korte wandelingen maken.

De route en tijd van vertrek hangen af van recente waarnemingen,  het weer en het seizoen. 
 
Praktische informatie
Duur:  Een halve dag excursie duurt ongeveer 4 uur, afhankelijk van het seizoen , weer en waarnemingen.

Vertrek en aankomst tijd:  Een halve dag excursie begint om ca. 8:00 en duurt tot ca. 12:00. Het is ook mogelijk een middagexcursie te boeken. De vertrektijd is dan ca. 12:00,  de middagexcursie duurt dan tot ongeveer 16:00. De tijden kunnen afwijken door persoonlijke wensen, seizoen, weer en waarnemingen.

Ontmoetingspunt:  De theetuin in Eemnes. Een leuke bestemming om te combineren met een excursie van FlevoBirdwatching. Wanneer u bij ons een excursie boekt zullen wij u gedetailleerde reisinformatie sturen.  Komt u met openbaar vervoer dan overleggen wij met u waar wij u oppikken.


Prijzen:

Halve dag:
1-4 personen: € 135
5 personen of meer: vraag naar onze tarieven

 

Prive excursie: Al onze vogelexcursies zijn prive excursies. Dat betekent dat het programma naar uw wensen kan worden aangepast en de tijd nemen om u zoveel mogelijk interessante vogels te laten zien gedurende de excursie. Het komt soms voor dat meerdere partijen op hetzelfde tijdstip een excursie boeken. Zover mogelijk proberen wij deze excursies dan te combineren. Is dit het geval dan krijgt u een korting van 25% op de excursieprijs.

Lunch: Er is geen eetgelegenheid in het gebied. Wij bieden een simpele lunch aan van broodjes met soep voor € 7,50 per persoon.
U kunt uiteraard ook zelf een lunchpakketje meenemen.

Inclusief: koffie, thee, drankjes, snacks, checklist om vogelsoorten aan te kruisen , gebruik van een high end spottingscope, eventueel gebruik van extra verrekijkers, vervoer tijdens de excursie.

Boek deze excursie !

Click here for the english version Nederlandse versie