Bekijk onze website:
Home
Terug naar dagexcursies:
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Nederland, Texel 4 dagen
Duitsland Elbe 5 dagen
Duitsland, Mecklenburg 7 d.
Frankrijk Lac du Der 5 d.
Groot-BrittanniŽ, kust 6 d.
Zweden, Falsterbo 6 dagen
Turkije Bosporus 8 dagen
Turkije GŲksu & Taurus 9 d.
Marokko 11 dagen
Spanje, Lynx reis, 6 d.
Spanje Extremadura 7 d.
Spanje Donana 8 dagen
Griekenland Lesbos 8 d.
Griekenl. Dadia & Evros 8 d.
Bulgarije 10 dagen
Hongarije 8 dagen
Polen 8 dagen
Estland 8 dagen
RoemeniŽ 8 dagen
Wit-Rusland, 12 dagen
Schotland 10 dagen
Costa Rica 17 dagen
Zuid-Afrika 18 dagen
Kaapstad, guesthouse, gids
BraziliŽ 17 dagen
India 16 dagen
Panama 16 dagen
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 

RoemeniŽ, vogelreis, 8 dagen,

Vogelen in de grootste delta van Europa, vogelreis vanuit hotel en met hotelboot.

BOEK DEZE REIS KLIK HIER

Boekt u via deze link dan onvangt u gratis van FlevoBirdwatching ca. 3 uur aan mp3 vogelgeluiden en een excel checklist met alle vogelsoorten van de wereld. Email ons voor meer informatie.

De monding van de Donau is de grootste rivierdelta in heel Europa. Overweldigend zijn de aantallen water - en moerasvogels, die u vanaf een kleine, maar comfortabele boot van dichtbij kunt bekijken. We overnachten middenin het gebied, op een moderne hotelboot en worden ťťn met de delta en zijn bewoners. Woudaapjes, zwarte ibissen, roze pelikanen, vele soorten reigers, wielewalen, valken en allerlei andere vogels wachten om van dichtbij door u gespot te worden. We verkennen vervolgens te voet de kust van de Zwarte Zee en gaan vogelen in prachtige bossen en steppelandschappen.

De Donaudelta doet aan onze Biesbosch denken, maar is ruim honderd keer zo groot. Het gebied is bijzonder gevarieerd en biedt een mozaÔek van stroomgeulen, ondiepe meren, dode rivierarmen, oude wilgenbossen, zandeilanden en enorme rietkragen. Een waar vogelparadijs! Het gebied is vermaard vanwege de broedkolonies van roze- en kroeskoppelikaan. Beroemd zijn de grote aantallen bedreigde moerasvogels als de zwarte ibis, dwergaalscholver, witoogeend, ralreiger, woudaapje, grote karekiet, zwartkoprietzanger en zeearend. Vanaf een kleine boot varen we langzaam door een met riet omzoomde watergang en komen diverse vogels van zeer dichtbij tegen.

In de Delta zijn de enige wegen waterwegen. De dorpjes in de delta kennen geen gemotoriseerd verkeer. Het is er overal doodstil en de tijd lijkt er stil te hebben gestaan. De Dobrogea, het achterland van de delta, bestaat uit extensieve landbouw - en steppegebieden met fraaie vergezichten. Er leven kalanderleeuweriken en grielen. Langs de kust ligt het Babadag eikenbos, ooit door de Turkse Sultan aangeplant. In het halfopen bos gaan we op zoek naar de ortolaan, de rouwmees en de Syrische bonte specht. De bloemrijke bosranden zijn tevens rijk aan vele soorten vlinders. In het gebied vinden we tevens roofvogels, zoals de Balkansperwer, schreeuwarend, sakervalk, dwergarend en slangenarend.   

              

BOEK DEZE REIS KLIK HIER

Boekt u via deze link dan onvangt u gratis van FlevoBirdwatching ca. 3 uur aan mp3 vogelgeluiden en een excel checklist met alle vogelsoorten van de wereld. Email ons voor meer informatie.

Print deze reis.


Programma dag 1
Na aankomst in Boekarest hebben we een transfer per comfortabele touringcar naar de poort van de Donaudelta. We rijden in ongeveer 4 uur naar het leuke havenplaatsje Tulcea waar we in een goed hotel overnachten en zullen onderweg een vogelstop maken waar de kans groot is dat u bijeneters en bonte tapuiten kunt waarnemen. Overnachting in Tulcea
     

Programma dag 2
Vandaag monsteren we aan op de bijzondere hotelboot. Vanaf Tulcea varen we vervolgens met deze boot de delta in. Eenmaal in de delta belandt, gaan we aan boord van een veel kleinere boot. We varen vervolgens langs rietkragen en wilgenbossen. Het is goed mogelijk dat we daar onder andere onze eerste roze en kroeskoppelikanen zullen zien, net als de zwarte ibis, dwergaalscholver en ralreiger. In de delta komen maar liefst 8 soorten reigers voor: de blauwe reiger, grote zilverreiger, kleine zilverreiger, ralreiger, purperreiger, kwak, roerdomp en koereiger. Grote kans dus dat u de acht zeer diverse soorten kan zien en vergelijken. Overnachting in Hotelboot in de Donaudelta

   

Programma dag 3 - 4
De komende twee dagen varen we dieper de delta in. We maken een wandeling door een van de vele authentieke dorpen in de buurt. De tijd in het prachtige dorp lijkt werkelijk stil te hebben gestaan. De huizen van het dorp hebben daken van riet en zijn gebouwd van leem. In de dorpen kunt u enorm veel zangvogels horen en zien. De Orpheus spotvogel, wielewaal, draaihals, braamsluiper en een enkele sperwergrasmus zullen zeer waarschijnlijk voor uw lens verschijnen. Ook maken we in deze twee dagen een wandeling op de 'grinduls' (zandeilanden), een prachtig duingebied. Hier zien we mogelijk onder andere de roodpootvalk, de scharrelaar en de kleine klapekster. Overnachting in Hotelboot in de Donaudelta

          


Programma dag 5
Vandaag verlaten we de Donaudelta en reizen we met een comfortabele bus naar de Zwarte Zee. Onderweg volgen we de kust van de Zwarte Zee en bezoeken we voor langere tijd het Babadag bos en Enisala. Het Babadag bos is een zonnig, halfopen eikenbos. Er leven veel vlinders, hagedissen en landschildpadden. We gaan er onder meer op zoek naar de ortolaan, rouwmees, grauwe klauwier, roze spreeuw, schreeuwarend en arendbuizerd. Overnachting in Tulcea

        

Programma dag 6
Vandaag gaan we via de vallei van de Donau per bus een stuk het binnenland in. Langs de weg hebben bijeneters in de steile wanden van een afgraving hun nesten uitgegraven. Ze broeden er samen met scharrelaars en een enkele tapuit. We gaan na de korte stop vogelen bij de heuvels bij Macin, een fraai steppegebied met rotsige heuvels. Er is grote kans dat u de griel, izabeltapuit, arendbuizerd en de zeldzame sakervalk kunt bewonderen. De sakervalk jaagt op siesels, de kleine grondeekhoorns die hier algemeen voorkomen en ook zeker een kiekje waard zijn. Overnachting in Tulcea.

Programma dag 7
Op het programma van vandaag staat een busrit naar de Romeinse restanten van de stad Histria. De stad heeft een schitterend uitzicht over een lagune van de Zwarte Zee. Hier zien we mogelijk groepen rustende roze pelikanen. Verder komen hier de poelruiter, reuzenstern, kwak, griel en kalanderleeuwerik voor. Ook hebben we kans om doortrekkende sterns en steltlopers te spotten. Overnachting in Tulcea.

Programma dag 8
Vandaag gaan we per bus terug naar Boekarest voor de terugreis naar Nederland. Als er voldoende tijd is, maken we nog een vogelstop onderweg.

Click here for the english version Nederlandse versie