Bekijk onze website:
Home
Onze vogelexcursies:
Oostvaardersplassen
Duinen
Texel
Zeeland
Groene Jonker
Polders bij Eemnes
Ameland
Lauwersmeer
Friesland
Ooijpolder
Tiengemeten
Noord-Brabant
Zwin, Zeeuws Vlaanderen
Excursies voor groepen
Agenda wandel excursies
Nachtzwaluw excursie
Vogelexcursie kado
Vogelexcursie delen
Andere mogelijkheden
Workshop vogelfotografie
Vogel foto excursie Polen
Vogelreis Falsterbo
Vogelreis Portugal
Spanje week vogels kijken
Vogelreis Georgië voorjaar
Vogelreis Georgië najaar
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
 
 


Bestel hier  voordelig vogelgidsen en vogelboeken


Een volle week vogels kijken in Noord-Oost Spanje


AL VANAF 800 EURO INCLUSIEF ETEN EN DRINKEN, VERVOER EN VERBLIJF.

Stuur een email voor meer informatie en reserveringen

Noord-Oost Spanje is makkelijk bereikbaar, per auto, vliegtuig en zelfs per trein of bus. Maar voor een week intensief vogels kijken is het per vliegtuig het snelst. We halen u op vanaf het vliegveld en u logeert een week in een B&B in een klein, heel rustig, dorp op de grens van Aragon en Catalonië. Eind van de week wordt u weer teruggebracht naar het vliegveld, vele indrukken rijker. In de tussentijd is alles voor u geregeld. Eten, drinken, onderdak, gids voor de excursies, vervoer. Alle dagen is er frisdrank en water aan boord en wordt er regelmatig voor koffie en sanitair gestopt. En dan ook nog eens 8 dagen onderweg, 7 dagen vogels kijken, terwijl u maar 1 werkweek verlof hoeft op te nemen. Als u meer tijd heeft, dan kunt u natuurlijk altijd besluiten om nog wat tijd in Barcelona door te brengen. Uw gids, Robert de Groot, is een bioloog met 40+ jaar ervaring met ornithologie. Hij heeft meerdere honderden excursies begeleid in Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Kenia. http://www.birdsnetherlands.nl/testimonials.htm De vogels worden door hem in een perspectief van ecologie, landschap, evolutie, geschiedenis en gedrag geplaatst.Zaterdag: Aankomst op BCN-El Prat. Om 14.00 uur ontmoeten we elkaar. In overleg bij Barcelona El Prat luchthaven, Terminal 1 (Vueling/Iberia) of T-2 (Transavia) voor reizigers met het vliegtuig. Wie met ander, eigen vervoer, komt, kunnen we elders ontmoeten, ook in overleg. Van het ontmoetingspunt rijden we richting Tarragona, naar het zuidwesten. Onderweg stoppen we een paar keer en . . . steken dan zonder motor de Ebro over?! Natuurlijk pikken we tijdens deze rit de eerste soorten op, vaak in het voorbijgaan. U bent waarschijnlijk vroeg opgestaan, en we doen deze dag rustig aan. Een uur na de oversteek zijn we op het overnachtingsadres van deze week. We overnachten namelijk alle nachten in Casa Abellerol, het huis van de Bijeneter. Hier vanavond ook het avondeten.

Zondag: Vandaag gaan we naar Ebro delta zuid. Via Horta de San Juan, rijden we langs Xerta en Tortosa naar Amposta. Hier zien we de uitgestrekte delta van de Ebro voor ons. De route loopt dan langs Poble Nou en Eucaliptus. Hier komt een heel scala van wadvogels, meeuwen en sterns in beeld. Grote Stern, Dunbekmeeuw, Dwergstern, Vorkstaartplevier, Steltkluut. We bezoeken de hut van Riet Vell, met een zeer hoge waarschijnlijkheid goed voor in Nederland zeer moeilijke soorten: Purperkoet, Kwak, Witwangstern. Na een picknick-lunch langs de Tancada en Encanyissada terug. Goede kans dat we dan al zeven reigersoorten bij elkaar hebben op de lijst. Diner in Casa Abellerol. Een avondwandeling behoort tot de mogelijkheden

  
Maandag: In het weekend is het hier soms druk, maar op maandag is het bij La Franqueta een stuk rustiger. Via Lledo en over een smal weggetje rijden we de bergen van Els Ports in. Vogels kijken is hier een mix van peuteren in de vegetatie en de lucht goed in de gaten houden. Een spectaculair landschap met diepe kloven en steile kale wanden, een drie-dimensionaal geologie-handboek. In de bossen bloeit eigenlijk altijd wel wat, met soms mooie groepen Orchideeën. Wanneer het wat vogels betreft te rustig is, een tijdje heel stil met de telescoop staren of verkassen naar El Parissal. Overigens is een uurtje met de voeten in een koel riviertje echt geen straf. We picknicken en gaan daarna rustig terug, een terrasje in Horta de San Juan voor een drankje, of op het balkon. Diner in Cretas, na donker geeft een rit over lokale paden een kans op Nachtzwaluw en Moorse Nachtzwaluw. We kunnen dan ook luisteren of ze, samen met de Dwergooruil, roepen. Wat zoogdieren betreft, zijn Das, Vos, Ree, Genetkat en marters daar ook eerder gezien.

Vorkstaartplevier

Dinsdag: Weer een dag naar de Ebro Delta, maar nu het noordelijk gedeelte. We lunchen in Riumar aan de boulevard, met Grote Stern in beeld. Er wordt gezocht en bekeken in rijstvelden, moerassen en zoutwatermeertjes. Reigers (Blauwe-, Ral-, Purper-, beide Zilver-’s, Koereiger en Woudaap), Audouins’-, Dunbek-, Geelpoot-, Kok-, beide Mantel- en Zwartkopmeeuwen , Lach-, Witwang-, Grote- en Dwergsterns, Hop, waadvogels in vele soorten en vaak grote aantallen. Een wel verdiende avondmaaltijd met soep, tapas, en andere hapjes in Casa Abellerol.


Woensdag:
Vertrek rond negen uur naar Valderrobles en Beceite, eerst de gieren voederplaats van Mas de Bunyol bezoeken. Het is een indrukwekkend schouwspel om tientallen, soms zelfs honderden Vale Gieren op het aangeboden slachtafval te zien azen. Aasgier, Raaf, Monniksgier (heel zelden), en soms een Vos maken het een compleet spektakel. Daarna rijden we naar Beceite en het picknicken bij het stuwmeer van Pena. Onderweg zoeken naar Waterspreeuw, allerlei grasmussen, drie Gierzwaluw-soorten, Rotszwaluw, Alpenkraai en Dwergarend. Via Herbers en Monroyo maken we het rondje af. Terrasje en eten in Horta, eventueel nog soorten in het half-donker op de terugweg, overnachten in Casa Abellerol.


Donderdag:
Vandaag vertrekken we om 06.00 uur naar de omgeving van Belchite, een dag op de steppen, en in een halfwoestijn. De ‘droge’ soorten als Kortteen- en Kleine Kortteenleeuwerik, Griel en Zandhoenders, Zuidelijke Klapekster, wellicht Kleine Trappen, en met geluk Duponts Leeuwerik. De eerste paar uur onderweg naar El Planeron. Na de picknick rijden we, gedeeltelijk via binnenweggetjes, terug. Een kort bezoek aan het stuwmeer bij Alcañiz, levert vaak ook nog weer een paar soorten extra voor de daglijst.

Op zoek naar de Griel in Crau, Frankrijk

Vrijdag: Rustig dagje, vlak in de buurt. Rustig langs de oevers van de Algars naar Finca Rafiki, een beetje peuteren en bijna altijd wel iets opvallends, een schreeuw van de Waterral, een Grote Karekiet of Cetti’s getjekker. Dat zijn wel een beetje Kleine Bruine Vogels. Hop, IJsvogel, Bijeneters, Roodkopklauwier en Wielewaal geven kleur. Die soorten en Slangenarend en Havikarend nestelen hier in de buurt. Picknick op de finca, avondeten in het Cast.

Zaterdag: We vertrekken vandaag weer vroeg, om 07.00 uur. Via Gandesa, Mora en Reus rijden we door een mooi landschap, langs Montsant en Priorat naar de autoweg. Zo rijdend is het nog tweeëneenhalf uur tot het laatste gebied: Vlak onder de aanvliegroute van het vliegveld ligt een moeras met kans op nog een nieuwe soort, bijvoorbeeld Buidelmees, ruiters of strandlopers. Vanaf dit punt is het maar een paar minuten naar Terminal-1. Om 12.00 uur zijn we zeker weer terug op vliegveld Barcelona El Prat (BCN).
Buidelmees in Matarrana, Spanje
Intensiteit en focus: Deze reis vergt fysiek niet heel veel van de deelnemers, wandelingen tot een half uur met een hoogteverschil van maximaal 100 meter als indicatie. Soms vroeg opstaan, of wat langer wakker blijven. Het programma is niet heilig; in overleg kan ervan worden afgeweken. Bijvoorbeeld naar aanleiding van weer, speciale wensen en/of bijzondere meldingen. Deze vogelreis is niet specifiek op fotografie gericht, er is wel tijd in hutten, en ‘on the fly’ kan er gefotografeerd worden. Echter, wanneer u een privé-excursie boekt, kan zeker van dit programma en de focus worden afgeweken, er is in de buurt nog meer te zien. Kinderen: Het programma is niet geschikt voor kinderen onder de 12. Het logeren van kinderen in Casa Abellerol tijdens deze week kan wel, mits vergezeld door een volwassene, maximaal 1 kamer gebruikend en alleen wanneer het hele gezelschap akkoord gaat. Rapportage: Van elke excursie wordt er een verslag gemaakt met, per dag, soortenlijst, relevante kaartjes, en per plek de saillante details. Zie bijvoorbeeld: https://www.cloudbirders.com/tripreport/repository/FINCARAFIKI_07_2012.pdf
http://rafiki-birdwatching.eu/wp-content/uploads/2017/04/Rafiki-Birdwatching-Spring-Trip-to-NE-Spain.pdf
http://www.birdsnetherlands.nl/ovp13042016.pdfVerblijf: U verblijft elke nacht op hetzelfde adres:
CASA ABELLEROL
Calle Nardia 5
Arens de Lledo, Spain

Kosten (in euro) op basis van twee deelnemers per kamer. Excursie gaat door wanneer twee personen hebben geboekt.

Aantal deelnemers,

 per boeking

Privé

1 Kamer, maar excursies eventueel met anderen

2 Kamers, maar excursies eventueel met anderen

3 Kamers, maar excursies eventueel met anderen

1

1600

800*

nvt

nvt

2

2000

1500*

1700*

nvt

3

2600

nvt

2300*

2600 geen anderen

4

2800

nvt

2800

3000 geen anderen

 

 

 

 

 

Kind tot 12 jaar extra**

200

nvt

200

200

* Wanneer u akkoord gaat met medereizigers ** Alleen wanneer voldoende slaapkamers beschikbaar zijn, kind gaat niet mee op excursie

Stuur een email voor meer informatie en reserveringen


Deze trip is inclusief: Vervoer en begeleiding tijdens excursie, eten en drinken, 7 overnachtingen, ophalen van en terugbrengen naar vliegveld, geldt ook voor kinderen (met uitzondering van excursies).

Exclusief: alcoholische dranken, uitgaven van persoonlijke aard, vliegreis naar en van Barcelona. Op verzoek kunnen ook andere activiteiten voor u worden gereserveerd, die door derden worden uitgevoerd: Paardrijden, culturele excursie, kano-, fiets-, vis- en canyoning-tochten. De kosten van deze activiteiten dient u zelf te betalen.

Groen 1: Op vertoon van een geldig lidmaatschapsbewijs van een natuurbeschermingsorganisatie ontvangt een deelnemer 10 euro korting, gezinnen 20 euro. Natuurmonumenten, Landschap, Vogelbescherming, Vlinderstichting, RAVON, etc. Let op: Jagersverenigingen tellen niet als zodanig. Neem in geval van twijfel vooraf contact met ons op. Deze korting wordt tijdens de excursie in Spanje verrekend.

Groen 2: Van de opbrengst van elke week excursie gaat een bedrag van 25 euro naar maatregelen die de vogels ten goede komen. De helft wordt overgemaakt aan SEO, de Spaanse partner van Birdlife, net als onze Vogelbescherming. De rest wordt gebruikt om vogels en natuur in (de buurt van) Arens de Lledo bescherming te bieden en om voorlichting over natuurbescherming mogelijk te mak.

FlevoBirdwatching is bemiddelaar u boekt bij CASA ABELLEROL

Click here for the english version Nederlandse versie