vogelgidsen noord amerika, usa en canada

Bekijk onze website:
Home
Onze excursies
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
Noord-Amerika is redelijk onbekende bestemming om vogels te gaan bekijken. Toch zijn er veel staten in de Verenigde Staten de moeite waard om vogels te gaan kijken. Texas en Arizona zijn top bestemmingen. Klik hier om terug te gaan

 

 

USA en Canada algemeen
Veel Amerikaanse gidsen zijn verdeeld in het Oosten of het Westen van de Verenigde Staten en Canada. Daarom een onderverdeling. Bezoek je staten aan de linkerkant van de rode lijn dan dien je een gids aan te schaffen van de Westen. Alles rechts van de rode lijn dan dien je een vogelgids voor het Oosten aan te schaffen
.


 
Westen (Western states) : Washington, Oregon, California, Montana, Idaho, Neveda, Arizona, Wyoming, Colorado, New Mexico, Utah, Alaska, Canada: Yukon, Britisch Columbia, Northwest Territories, Alberta.

Oosten (Eastern states):North Dakota, South Dakota, Nebraska, Kansas, Oklahoma, Texas, Minnosata, Iowa, Missouri, Arkansas, Louisiana, Misissippi, Tennesee, Illinois, Wiscon, Michigan, Ohio, Kentucky, Alabama, Georgia, Florida, South Carolina, Virginia, Pennsylvania, New York, New Hamsphire, Vermont, Massachusetts, Texas, Connecticut, Rhode Island, New Jersy Delaware, Maryland, West Virginia, Maine Canada: Saskatchewan, Nunavut, Manitoba, Ontario, Quebec, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island, Newfoundland and Labrador.
Vogelgidsen voor geheel Noord-Amerika: Deze zijn vaak wat minder handzaam dan een specifieke gids voor het Oosten of Westen.
Alabama
Alaska
Arizona
Arkansas
CaliforniŽ
Carolina, Noord en Zuid
Colorado
Dakota, Noord en Zuid
Florida
Georgia
Idaho
Illinois
Indiana
Kentucky
Maryland
Maine
Massachusetts
Michigan
Minnesota
Missouri
Mississippi
Nebraska
New Jersey
New York
Ohio
Ontario
Oklahoma
Oregon
Pennsylvania
Tennesse
Texas
Utah
Virginia en West Virginia
Washington

Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelgidsen voor Nederland en Europa. Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelgidsen voor Afrika. Reist u af naar Oostelijk Afrika (o.a. Kenia en Tanzania) dan raden wij aan om 'Birds of East Africa' van Stevenson aan te schaffen.
Hier vindt u een assortiment vogelgidsen voor AziŽ. Er zijn enkele goede vogelgidsen verkrijgbaar. Wij raden aan 'Birds of South East Asia' van Craig Robson. Noord-Amerika is redelijk onbekende bestemming om vogels te gaan bekijken. Toch zijn er veel staten in de Verenigde Staten de moeite waard om vogels te gaan kijken. Texas en Arizona zijn top bestemmingen.
Vooral Costa Rica is natuurlijk bekend als een paradijs voor vogelliefhebbers. In deze rubriek vindt u naast vogelgidsen van Costa Rica ook gidsen van andere landen en gebieden in Midden Amerika. Als u afreist naar Midden Amerika is het meerwaarde voor uw vakantie om een goede vogelgids aan te schaffen. De Caribische eilanden. Heerlijke stranden en mooie duiklocaties. Maar ook vogels. Voor bezoekers aan de Nederlandse antillen adviseren wij de de vogelgids:" Birds of the West Indies" van herbert Raffaele aan te schaffen.
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelgidsen voor Zuid Amerika. Een complete gids is: 'Birds Of Southern South America And Antarctica' van Pena.  Voor Peru, Venezuela, ArgentiniŽ, Chili, Ecuador en Colombia zijn schitterende vogelgidsen beschikbaar. Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelgidsen voor OceaniŽ en Antarctica. In AustraliŽ en Nieuw-Zeeland is een heel bijzondere avifauna te vinden, met veel vogelsoorten die nergens anders te vinden zijn.
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelboeken over de vogels in uw tuin. Tevens veel boeken over hoe u een vogelrijke tuin kunt maken. De laatste jaren verschijnen er steeds meer leesboeken die vogels kijken als onderwerp hebben. 'Mijn Vogels' van Albert Beintema is hier een goed voorbeeld van. Een ander leuk boek is 'Mijn Vogeljaar' van Mark Obmasciks. Hierin wordt een wedstrijd beschreven tussen enkele fanatieke vogelaars die in 1 jaar tijd zoveel mogelijk vogelsoorten proberen te zien.  
Hier vindt u een uitgebreid assortiment vogelboeken over uilen en roofvogels. Een aanrader is de veldgids Roofvogels van B. Gensbol. Uitwaaien, energie opdoen en genieten van rust en ruimte. Langs uitgestippelde routes of zelf u eigen pad kiezen. Deze serie kaarten wijst u de weg over de mooiste wandel-, fiets- en ruiterpaden in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer.
Hier vindt u een uitgebreid assortiment leuke en leerzame vogelboeken en vogelgidsen voor kinderen. De bekendste is de Vogelondekgids van Nico de Haan. Hier vindt u een uitgebreid assortiment natuurgidsen. Het gaat om algemene natuurgidsen. Maar ook gidsen over bomen, bloemen, planten, vlinders, vissen, zoogdieren, insekten, paddestoelen, stenen, mineralen, Er staan echte meesterwerken tussen. Bijvoorbeeld 'de dagvlinders van Nederland' Een heerlijk boek voor natuurliefhebbers.

De absolute topper in onze ogen is de DVD 'Travelling Birds' van de fransman Jacques Perrin. Probeer deze film op een groot scherm te bekijken dan is het nog mooier. 'The march of the Penguins' mag er ook wezen. Een zeer boeiende film over keizerpinguins.

Bestel hier voordelig vogelvoer voor de vogels in uw tuin.
Leer de vogels herkennen met Mini Loco online nestkasten, vogelkasten en voederhuisjes voor de vogels in uw tuin bestellen.
Kleding, shirts, babykleding, kinder shirts voor vogelliefhebbers  
   
Click here for the english version Nederlandse versie