Bekijk onze website:
Home
Onze vogelexcursies:
Oostvaardersplassen
Duinen
Texel
Zeeland
Groene Jonker
Polders bij Eemnes
Ameland
Lauwersmeer
Friesland
Ooijpolder
Tiengemeten
Noord-Brabant
Zwin, Zeeuws Vlaanderen
Excursies voor groepen
Agenda wandel excursies
Nachtzwaluw excursie
Vogelexcursie kado
Vogelexcursie delen
Andere mogelijkheden
Workshop vogelfotografie
Vogel foto excursie Polen
Vogelreis Falsterbo
Vogelreis Portugal
Zwerftocht Spanje&Frankrijk
Vogelreis Georgiė voorjaar
Vogelreis Georgiė najaar
Georgiė & Armeniė zomer
Vogelreis Armeniė
Vogelreis Azerbeidzjan
Vogelreis India
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
 
 


Bestel hier  voordelig vogelgidsen en vogelboeken


EXCLUSIEVE VOGEL- EN CULTUURPROEFREIS AZERBEIDZJAN


Deze reis wordt aangeboden aan geïnteresseerde vogelaars die bereid zijn ons mee te helpen een nieuwe vogelbestemming in kaart te krijgen. Ook voor ons zal dit een (gedeeltelijk) nieuwe expeditie worden waarin we op veel plaatsen komen die we nog niet zelf onderzocht hebben. Daarom kunnen we geen garanties afleggen over het precieze verloop van de reis en wat het oplevert, maar de verwachtingen zijn wel hoog gespannen; op basis van een stuk gedegen voorstudie moet deze eerste complete vogel- en cultuurreis al veel bijzondere waarnemingen kunnen opleveren! Een totaallijst van ruim 200 vogelsoorten is ons streven. En omdat dit voor ons dus ook een experiment is willen we deze reis tegen een erg scherpe prijs aanbieden, waarbij we nadrukkelijk vragen om een flexibele houding en de bereidheid om mee te evalueren tijdens en na afloop ervan. Onderstaand schema is onder voorbehoud en er is ruimte voor aanpassing in goed overleg als blijkt dat een bepaalde plek veel oplevert en we daar bijvoorbeeld langer willen verblijven!

Reisduur: 12 dagen
Reissom: 1400 euro per persoon
Aantal deelnemers: minimaal 7 personen, DE REIS IS VOLGEBOEKT, voor de winterreis 2018 zijn nog wel plekken, klik hier voor meer informatie voor de winterreis.
Accommodaties: Eenvoudige hotels en privé-pensions op tweepersoonskamers.
Vervoer: Luxe bus met ervaren chauffeur
Begeleiding: Nederlands sprekende Georgiër, Gennadi Tamliani en Jos van Oostveen (tevens als ervaren vogelgids)
Inclusief: Internationaal vliegticket Amsterdam – Baku met overstap en toeslagen. Ontbijt, lunch (soms in de vorm van picknicklunch), diner. 1 fles mineraalwater pd.
Exclusief: Visum (ca. € 50,- à € 100,- afh. van al dan niet gebruik hulp Visumdienst) Uitgaven van persoonlijke aard, waaronder desgewenst drank bij de maaltijden. Het is gebruikelijk de chauffeur een fooi te geven.
Klimaat: In de bergen kan het koud zijn, met name ‘snachts en ‘sochtends. In het zuiden temperatuur tussen de 20 en 28 graden Celsius. Kleine kans op regenbuien.
Zwaarte reis: Over het algemeen lichte wandelingen en een enkele steviger bergtocht
Vertrekdata: 13 april 2017. Retourdatum 24 april.

Meer informatie nodig, stuur een e-mail.
U ontvangt meer dan 300 bestanden van FlevoBirdwatching aan mp3 vogelgeluiden bij het boeken van deze reis.

Reisbeschrijving:
Dag 1. Vlucht Amsterdam en aankomst in Baku. Op de eerste dag vliegt u naar Azerbeidzjan en landt u in de hoofdstad: Baku. U wordt opgewacht op het vliegveld en naar uw hotel gebracht. Tijd van aankomst nog onbekend en afhankelijk van de nog te kiezen vlucht.

Dag 2. Baku – Khynalyk, Vanochtend vertrekken we vroeg naar het noorden om het hoger gelegen bergdorp Khynalyk te bereiken, dat ligt in het oostelijke gedeelte van de Hoge Kaukasus. Op de route doen we o.a. de kustvlakte rondom het dorpje Shuraabad aan waar we kans maken op leuke doortrek van Groene Bijeneters, veel soorten steltlopers, zangvogels en eend- en reigerachtigen langs en over de Kaspische Zee. Ook brengen we een bezoek aan de fameuze vogelrots Besh Barmag (die ook een heilige plek is voor de bevolking) vlak aan de Kaspische Zee waarvan af in het voor- en najaar flinke vogeltrek waar te nemen is. Blauwe Rotslijster, Rotsmus, Finsch Tapuit, Grijze Gors, Arendbuizerd, Monniksgier, Keizerarend zijn er te vinden. Aan het eind van de dag willen we het bergdorp Khynalyk bereiken. Maaltijden in overleg (dat geldt trouwens voor alle dagen).
Dag 3. Regio Khynalyk We staan vroeg op om naar de hoger gelegen berghellingen te vertrekken al dan niet met 4-wheeldrive auto’s om de betere bergsoorten te vinden, waaronder Kaukasisch Berghoen en Korhoen, Aziatisch Steenpatrijs, Grote Roodmus, Roodvoorhoofdkanarie, Witruinroodstaart, Rotskruiper en diverse soorten Arenden. We spenderen de hele dag in deze omgeving (op hoogtes ruim boven de 3200 meter) om de mogelijkheden goed te verkennen. Ook zullen we stukken te voet afleggen. Dit is ook biotoop voor Vale, Lammer-, Monniks- en Aasgier, Kaukasische Strandleeuwerik en Waterpieper, Roodmus, Sneeuwvink, Alpenheggenmus, Blauwe en Rode Rotslijster en natuurlijk nog veel meer. Leuke ondersoorten komen voor van de Beflijster (Turdus torquatus amicorum), Zwarte Roodstaart (Phoenicurus ochruros ochruros), Gekraagde Roodstaart (Phoenicurus phoenicurus samamisicus) en de Aziatische Roodborsttapuit (Saxicola maurus variagatus).

Dag 4. Khynalyk – Laza Vandaag gaat de reis via het stadje Quba naar een ander bergdorp, Laza waar we ook 1 nacht zullen overnachten. Onderweg diverse pauze’s om te vogelen en te fotograferen en om te zien hoe deze bergvolkeren leven.

Dag 5. Regio Laza Ook hier zijn veel goede bergsoorten te vinden en hopelijk kunnen we ook wat van de voorjaarstrek oppikken. We herhalen wat we op dag 3 gedaan hebben door de omgeving uit te kammen en op zoek te gaan naar de juiste plekjes en veel van de hellingen af te scannen. We rekenen ook op overdadige mooie alpiene flora in deze contreien.

Dag 6. Laza – Qobustan Voor het ontbijt kan er nog gewandeld worden maar na het ontbijt wacht de lange reis naar het zuiden via Baku om uit te komen aan de Kaspische Zee bij Qobustan. Uiteraard zullen we ons niet haasten maar zoveel mogelijk vogelstops inlassen, we passeren ook nog een keer Besh Barmag en zullen op meerdere plaatsen zeker weer voorjaarstrek langs de Kaspische Zee opmerken met kans op Groene Bijeneter, Kaspische Plevier, Reuzenstern, Dunbekmeeuw, Steppekievit en andere specialiteiten. We overnachten in de omgeving van Qobustan

Dag 7. Qobustan – Salyan We starten de dag vroeg met een wandeling en zullen beslist leuke soorten vinden. Roze Spreeuw, Rotsklever, Kleine en Steppeklapekster, Withals- en Kleine Vliegenvanger, Bonte, Finsch en Blonde Tapuit, Steenuil, Oehoe, Kleine Torenvalk, Aasgier; er kan van alles zitten. Ook een bezoek aan de beroemde rotstekeningen staat op programma. Later op de ochtend rijden we naar het zuiden en brengen een uitgebreid bezoek aan het grote Reisprogramma 12 daagse reis Azerbeidzjan pag. 3 Nationale Park van Shirvan. In dit park komen duizenden Kropgazelles voor die hiervandaan worden geherintroduceerd in de hele Kaukasus. Het park trekt ook veel vogels aan en er komen soorten voor als Zwarte Frankolijn, Buidelmees, Izabeltapuit, Ménétries Zwartkop, Scharrelaar, gewone en Groene Bijeneter, Kalanderleeuwerik, Woudaapje, Purperkoet en diverse soorten Arenden, Valken en Gieren. Aan het eind van de middag rijden we door naar Salyan voor een overnachting in een hotel.

Dag 8. Salyan – Lankaran Vandaag staat Lankaran in het zuiden op het programma om te bereiken en hoe lang we er over zullen doen is nog niet te zeggen. Onderweg zijn diverse leuke stops te verwachten waaronder enkele langs mooie meren en natte graslanden. Er overwinteren hier erg veel eenden, Flamingo’s en steltlopers en we maken zeker kans op Terek- en Poelruiter, Witstaartkievit, Dwergaalscholver, Visarend, Breedbekstrandloper en andere soorten strandlopers, Reuzenzwartkopmeeuw en grote groepen Lach-, Witvleugel- en Witwangsterns. We overnachten hier 3 nachten in een resort of hotel.

Dag 9 en 10. Regio Lankaran De hoogvlakte op de grens met Iran is een interessant gebied voor weer andere soorten die we deze 2 dagen hopen te vinden. Kaspisch Berghoen, Steenheggenmus, Bergkalanderleeuwerik, Woestijnvink, Mongoolse Woestijnvink, Rode Bergvink, Bleke Rotsmus, Grote Rotsklever, Sperwergrasmus, Balkansperwer, Shikra, Rosse Waaierstaart, Perzische Roodborst, Steenortolaan, Perzische Roodstaarttapuit en natuurlijk diverse soorten arenden waaronder Steen- , Schreeuw- en Steppearend. Het is natuurlijk niet zeker welke van de zomervogels er al terug zullen zijn maar dat er volop voorjaarstrek is biedt zeker volop leuke kansen! Ook zullen we de smalle kuststrook bekijken waar het ook goed vogelen is.

Dag 11. Lankaran – Baku Vandaag vertrekken we weer naar het noorden om uiteindelijk aan het eind van de dag in Baku uit te komen, een tocht van ruim 350 km, maar met een omweg via Sirvan. De route langs Sirvan kan ook weer andere leuke soorten opleveren omdat we weer door ander landschap rijden en bij Sirvan zelf bevindt zich nog een interessant meer waar in deze tijd erg veel watervogels op zullen verblijven. We kiezen een gunstig gelegen hotel bij het vliegveld en wellicht is er nog gelegenheid om het zeer moderne en mondaine centrum van Baku met een toeristisch bezoekje te vereren.

Dag 12. Terugreis naar Nederland Op deze laatste dag wordt u door ons tijdig naar het vliegveld gebracht om uw vlucht terug te nemen naar Amsterdam. Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht kan nog besloten worden tot een extra vogelwandeling in de omgeving van de stad of in een van de parken bij de stranden.

 

 Reisschema onder voorbehoud:

Tot slot:
Het doet ons genoegen u deze zorgvuldig samengestelde reis aan te kunnen bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat u hiermee een uitstekende reis in handen heeft voor een scherpe prijs. Het voordeel dat u heeft door met Kaukasus Plus Reizen in zee te gaan is gelegen in het feit dat u te maken heeft met een unieke combinatie: aan de ene kant een betrouwbare Nederlandse partner: een veelzijdige ondernemer die weet wat Nederlandse gasten verwachten en wensen en aan de andere kant een betrouwbare Georgische partner die alle ins en outs van de Kaukasus kent en ter plekke weet wat en hoe alles tot in de puntjes geregeld moet worden. Gastvrijheid en service zijn onze drijfveren. Het is ons doel om onze gasten – u dus - optimaal tevreden te stellen en meer te doen dan aangeboden, hetgeen u in onze naam terugvindt! Als u voor verrassingen komt te staan zullen dat pluspunten zijn en zeker geen minpunten. Tevens, wij zijn altijd aanspreekbaar en bereikbaar en bereid op door u aangegeven wensen in te gaan!

Reisbegeleiding:
Jos van Oostveen – Ervaren vogelaar en –gids, ondernemer met oog voor natuur čn mensen, woonachtig in Malden en actief in de Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen e.o. Vogelend sinds 1979 en is daarmee gestart in de Flevopolders. Ooit afgestudeerd aan de Landbouw-Universiteit in Wageningen. Heeft sinds enkele jaren een op de Kaukasus georiėnteerd reisbureau, waarbij hij actieve ondersteuning krijgt van Gennadi Tamliani, een geboren en getogen Georgiėr. Zowel beginnende als ervaren vogelaars kunnen bij ons terecht en zullen zeker aan hun trekken komen!

Meer informatie nodig, stuur een e-mail.
U ontvangt meer dan 300 bestanden aan mp-3 vogelgeluiden bij het boeken van deze reis.

 

Click here for the english version Nederlandse versie