Bekijk onze website:
Home
Onze vogelexcursies:
Oostvaardersplassen
Duinen
Texel
Zeeland
Groene Jonker
Polders bij Eemnes
Ameland
Lauwersmeer
Friesland
Ooijpolder
Tiengemeten
Noord-Brabant
Zwin, Zeeuws Vlaanderen
Excursies voor groepen
Agenda wandel excursies
Nachtzwaluw excursie
Vogelexcursie kado
Vogelexcursie delen
Andere mogelijkheden
Workshop vogelfotografie
Vogel foto excursie Polen
Vogelreis Falsterbo
Vogelreis Portugal
Zwerftocht Spanje&Frankrijk
Vogelreis Georgiė voorjaar
Vogelreis Georgiė najaar
Georgiė & Armeniė zomer
Vogelreis Armeniė
Vogelreis Azerbeidzjan
Vogelreis India
Dagexcursies buitenland:
Meerdaagse vogelreizen:
Contact
Onze waarnemingen
Wat zeggen onze klanten
Prijzen
Oostvaardersplassen
Vogel kalender  
Checklist
Vakantiehuizen natuur
Wie zijn wij
Shop voor vogelliefhebbers
Foto's van onze excursies
Links
Multimedia
 
 
 


Bestel hier  voordelig vogelgidsen en vogelboeken


12 of 15 dagen Vogel najaarsreis Georgiė


Kaukasus Plus Reizen organiseert in samenwerking met  FlevoBirdwatching een bijzondere vogel najaarsreis naar het nog relatief onbekende Georgiė. Een topbestemming voor vogelliefhebbers. Roofvogels tellen tijdens de vogeltrek in Georgiė

Reisduur: De reisduur is 12 of 15 dagen

Reissom: vanaf 1750,- euro en 2050,- per persoon
Aantal deelnemers: minimaal 5 personen, max. 12 personen
Accommodaties: driesterren hotels, goed verzorgde pensions, uitgaande van 2 of 3 persoonskamers
Vervoer: luxe bus en/of auto met 4-wiel aandrijving
Begeleiding: Nederlands sprekende gids, tevens ervaren vogelaar en lokale reisleiders
Voorzieningen: Ontbijt, lunch, avondeten, 1 fles mineraalwater per persoon per dag
Inclusief: Internationaal vliegticket Amsterdam- Warschau-Tbilisi en Tbilisi-Warschau-Amsterdam via LOT Polish Airlines en toeslagen
Exclusief: Uitgaven van persoonlijke aard. Toeslag eenpersoonskamer EUR 145,-
Klimaat: In de bergen kan het koud zijn, met name ‘snachts en ‘sochtends. In het zuiden temperatuur tussen de 20 en 28 graden Celsius
Zwaarte reis: Lichte wandelingen. In Kazbegi vinden de wandelingen op grotere hoogte plaats over minder goed begaanbaar terrein. Geschikt vervoer in de bergen kan zeker geregeld worden, mits tijdig bekend.
Vertrekdata:
18 sept 2020 1.750 euro
terugreis: 29 september (12 daagse variant)
2 oktober 2020 (15 daagse variant)

Meer informatie nodig, stuur een e-mail.
 

Deskundige en ervaren Nederlandse reisleiding.

Reisbeschrijving:
Op de eerste dag vliegen we naar Georgiė, via een Europese luchthaven voor een overstap van 1 of meerdere uren. ‘snachts vliegen we door naar de hoofdstad van Georgiė, Tbilisi.

Dag 2 Regio Tbilisi: Na de zeer vroege aankomst in Tbilisi, de hoofdstad, stappen wij in een comfortabele touringbus en reizen naar ons comfortabele privépension in het noorden van Tbilisi om even op krachten te komen. Later die ochtend verkennen we de interessante omgeving van deze mooie oude stad en doen o.a. een vooral in de trektijd gunstig gelegen bergmeer aan waar we kans maken op Witvleugelsterns, Krooneenden, Woudaapjes, Grote Karekieten, de laatste Scharrelaars, Schreeuwarenden en enkele andere leuke soorten steltlopers en roofvogels. Op zoek naar bijzondere endemen in Georgiė zoals de Roodvoorhoofdkanarie

Dag 3 en 4: Op weg naar Alkhalkalaki Op dag 3 vertrekken we vroeg om al vogelend door te reizen naar het in het zuidwesten gelegen Ninotsminda waar we een dag (2 nachten) zullen bivakkeren in een goed verzorgd hotel in Alkhalkalaki. In deze hooggelegen heuvels is het goed vogelen omdat hier een aantal grote meren liggen die veel trekvogels aantrekken. Er broeden hier zowel Roze als Kroeskoppelikanen waarvan er hier altijd nog wel enkele aanwezig zijn. Deze rijke akkerbouwgebieden trekken veel arenden aan, waaronder Schreeuw- en Steppearend, maar ook op Kraanvogels en Steppevorkstaartplevieren maken we hier kans en verder wemelt het hier van de Bruine Kiekendieven, Arendbuizerden en Steppebuizerden. Ook bevinden zich hier enkele slaapplaatsen van Steppekiekendieven. Tenslotte zijn er diverse endemen in deze regio te vinden zoals Kaspisch Berghoen en Aziatisch Steenpatrijs. Rotsklever, Steenarend, Oostelijke Blonde Tapuit, Alpenheggenmus, Grijze Gors en veel andere niet-Nederlandse soorten zijn hier goed te doen. Bergsoorten zoals de Aziatische Steenpatrijs

Dag 5: Via Vardzia naar Bordzomi Op deze dag reizen we door om eerst een bezoek te brengen aan het mysterieuze grottendorp Vardzia; ook voor enkele bergsoorten, zoals Blauwe Rotslijster, Rotsmus, Alpengierzwaluw, Ortolaan en Aasgier een goede plek. In Akhalsikhe brengen we een bezoek aan het recent prachtig gerenoveerde fort Rabat om uiteindelijk in Bordzomi uit te komen waar we in een comfortabel hotel zullen overnachten.

Dag 6: Nationaal Park Bordzomi Vandaag besteden we aan een uitgebreide wandelvisite aan het naastgelegen Nationale Park dat voor een aantal leuke bossoorten zoals Kleine Vliegenvanger, Turkse Boomklever en Witrugspecht een geschikte plek is, maar ook voor diverse soorten arenden en gieren.

Dag 7: Naar Batumi Op deze dag reizen we vroeg door naar Batumi aan de Zwarte Zee. Onderweg zullen wij regelmatig pauzeren op geschikte plaatsen waaronder de randen van het beroemde Kolkheti National Park waar in deze tijd heel veel zang- en watervogels pleisteren.

In Georgiė komt een tweelingsoort voor van de Rotsklever, de Grote Rotsklever

De komende drie dagen worden helemaal aan de beroemde vogeltrek bij Batumi besteed – tenzij het stortregent! – waarbij we bijna vanaf onze ‘homestay’ een prima uitzichtpunt zullen hebben om daar af te wachten wat er voorbij komt (deze homestay ligt vlakbij de officiėle telpost). We hebben grote kans op imposante zwermen met honderden Wespendieven, kiekendieven, Zwarte Wouwen, Steppenbuizerden en zullen ogen en oren te korte komen om de andere roofvogels te bewonderen en te fotograferen, waaronder tientallen (mogelijk honderden) Schreeuwarenden, Visarenden, Slangenarenden, Dwergarenden, Steppearenden, Kleine Torenvalken en Roodpootvalken op hun tocht naar Afrika. De lucht zal vol zijn van passerende Bijeneters en zwaluwen.

Daarnaast gaan we ook in de directe omgeving van Batumi, onder meer in de delta en in het havengebied op zoek naar specialiteiten zoals Klein en Kleinst Waterhoen, Steppevorkstaartplevier, Zwarte Ibis, Ralreiger, Citroenkwikstaart, Roodkeelpieper, Kortteenleeuwerik, Duinpieper, Aziatische Roodborsttapuit, Kaspische en Grote Karekiet en leuke steltlopers als Terekruiter en Breedbekstrandloper. Hier trekken ook veel sterns en meeuwen (en libellen!) door en in de Zwarte Zee zelf komen behalve veel Bruinvissen ook 3 soorten Dolfijnen voor. In het havengebied van Batumi maken we kans op leuke “fall” van zangvogels en op zee jagen Middelste en Kleine Jagers en Yelkouanpijlstormvogels. In het vlakbij gelegen subtropische Natuurreservaat komen o.a. Witrugspechten, Turkse Boomklevers, Roodvoorhoofdkanaries en Kaukasische Korhoenders voor, waar we ook een dagdeel aan willen besteden om die te vinden.

Dag 11: Terug naar Tbilisi Op dag 11 vertrekken we tijdig voor de lange reis terug naar Tbilisi waar we in de loop van de middag zullen aankomen, zodat we nog wat gelegenheid hebben voor het desgewenst bezoeken van enkele mooie oude kerken en historische plaatsen en voor het kopen van de laatste souvenirs. Daar verblijven we ook een laatste korte nacht in hetzelfde privépension, voordat we ‘sochtends vroeg op dag 12 weer terugvliegen naar Europa.

Reisschema:

Dag 1  Amsterdam – … – Tbilisi
Dag 2  regio Tbilisi
Dag 3  Tbilisi – Alkhalkalaki
Dag 4  regio Ninotsminda
Dag 5 Alkhalkalaki – Vardzia – Bakuriani
Dag 6 regio Bakuriani
Dag 7 Bakuriani- Batumi
Dag 8  Roofvogeltrek Batumi
Dag 9  Roofvogeltrek Batumi
Dag 10 Roofvogeltrek Batumi
Dag 11 Batumi – Tbilisi
Dag 12 Tbilisi – …- Amsterdam
De 15e daagse reis bevat een verlenging naar de regio Mestia, voor specialiteiten als Grote Roodmus, Witkruinroodstaart, Kaukasisch Berghoen en Kaukasisch Korhoen.

Reisbegeleiding:
Jos van Oostveen – Ervaren vogelaar en –gids, ondernemer met oog voor natuur čn mensen, woonachtig in Malden en actief in de Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen e.o. Vogelend sinds 1979 en is daarmee gestart in de Flevopolders. Ooit afgestudeerd aan de Landbouw-Universiteit in Wageningen. Heeft sinds enkele jaren een op de Kaukasus georiėnteerd reisbureau, waarbij hij actieve ondersteuning krijgt van Gennadi Tamliani, een geboren en getogen Georgiėr. Zowel beginnende als ervaren vogelaars kunnen bij ons terecht en zullen zeker aan hun trekken komen!

Gennadi Tamliani – Georgiėr van geboorte en sinds 1992 woonachtig in Nederland (min of meer noodgedwongen vanwege de burgeroorlog in Abchaziė). Ondernemer van huis uit met veel ervaring in onder meer de voormalige Sovjetrepubliek. Staat garant voor gezelligheid, gastvrijheid en een goede verzorging en heeft een scherp oog voor vogels en natuur. Zijn uitgebreide netwerk van lokale kennis en zijn talenkennis komen goed van pas op onze reizen!

 

Meer informatie nodig, stuur een e-mail.
 

 

Click here for the english version Nederlandse versie